Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други Десерти»Шоколадов булгур от лимец с крем какао

Шоколадов булгур от лимец с крем какао

Шоколадов булгур от лимец с крем какао
Снимка: Илиана Първанова
1 / 10
31/03/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
20 мин.
Порции
3
"Шоколадов булгур не бяхме опитвали досега и трябва да признаем, че сме впечатлени"

Необходими Продукти

  • булгур от лимец - 1 ч.ч.
  • вода - 2 ч.ч.
  • кафява кристална захар - 1 к.ч.
  • За крем какао
  • брашно от лимец - ½ к.ч.
  • вода - 1 ч.ч.
  • кафява захар - 1 к.ч. кристална
  • орехи - 2 с.л. едро натрошени
  • рожков брашно - 2 с.л. равни
  • какао - 2 с.л. равни
  • сусамов тахан - 2 с.л.
  • шоколад - няколко парченца за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измиваме лимецовия булгур и го изцеждаме.

В тенджера кипваме водата на котлона и изсипваме булгура, като от време на време разбъркваме с дървена бъркалка и внимаваме, като поеме водата, да не залепне за дъното.

По време на варенето прибавяме кафявата захар, за да заври с нея и да се подслади и насити на вкус. Премахваме от котлона.

Може вместо домашен крем да използваме какаово нишесте.

Приготвяме какаовия крем, като в тенджерка загряваме водата, изсипваме брашното от лимец и разбъркваме, за да не стане на бучки. Прибавяме кафявата захар, какаото и брашното от рожков.

Разбъркваме равномерно и след около 5 мин, като се е разтворила и захарта, сваляме съда от котлона.

Накрая добавяме сусамовия тахан и едро натрошените орехи.

Смесваме крема с булгура.

Десерта може да се поднесе топъл, но ако престои и се охлади, е много приятен, свеж и засищащ!

В подходящи чашки за десерт разпределяме булгура, настъргваме черен шоколад и украсяваме с цели парченца отгоре.

Този шоколадов булгур от лимец с крем какао е веган десерт – наситен с енергийните свойства на лимеца и рожков!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: