Начин на приготвяне
В съд с дебело дъно смесете какаото, захарта и едната ванилия, налейте 300 мл студено мляко и разбъркайте.
Поставете съда на бавен огън и варите до завиране. Отделно смесете брашното с другата ванилия и останалото студено мляко, разбъркайте добре, до еднородна гладка смес.
Малко преди кремът да заври, сипете разтвореното брашно към него и варите до сгъстяване. Накрая прибавете нарязаното на кубчета масло и бъркате, докато се усвои напълно от крема.
Този крем за торта е идеален за бисквитени торти и е бюджетен вариант, който всяка домакиня може да си позволи.
Освен това, приготвяйки сами шоколадовия крем за торти с какао, можете спокойно да го давате на деца като десерт.
Какаовият крем е вкусен и питателен и най-важното – ще сте сигурни в неговата свежест и качество.