Начин на приготвяне
Изрязваме страничните корички на филиите пълнозърнест хляб.
Срединките нарязваме на продълговати правоъгълничета (от филия стават около 3 парчета).
Препичаме корите на тостер или на фурна до златист загар.
Натрошаваме ги на ситни трохи, които ще оползотворим, като използваме вместо галета или други панировки.
Овалваме правоъгълниците, първо в разбърканото с щипка сол - яйце (съвсем леко, без да задържаме, защото попиват много).
След това ги овъргалваме в хлебните трохи - от всички страни.
В тиган с незалепващо покритие нагорещяваме шарлан и пържим панираните хлебчета до златист цвят.
Добре е да използваме минимално количество мазнина, за да са леки апетитните крокети на вкус и по-здравословни.
Може в яйчената смес да добавим и други подправки на вкус, ала така неутрални на вкус - са подходящи да се поднесат хем към сладко, хем към солено.
Добра идея за оползотворяване на стар хляб.
Лесни, икономични и вкусни икономични крокети от хляб, които стават за закуска, обяд и вечеря.