Начин на приготвяне
Корите за баница се режат на четири, трябва да се получат правоъгълници.
Киселите моркови и кашкавала се режат на тънко. Маслото се разтопява.
Взема се една кора, намазва се с разтопеното масло и въру нея се слага още една кора. Отгоре се слага от салама, киселите моркови и кашкавала.
Завиват се навътре двата края на корите и след това се навива на руло. Това се повтаря, докато свършат корите.
За панировката:
След това се разбиват яйцата и се слага брашно, колкото да стане гъста каша.
Олиото се слага да се загрее.
Всяка баничка се овалва в панировката и се пържи в загрято олио. Пържат се докато получат приятен златист загар.
Изваждат се от олиото се слагат върху салфетка, за да попие излишната мазнина.
След като изстинат се сервират. Баничките с кисели моркови, салам и кашкавал са много вкусни.