Начин на приготвяне
Приготвяме чая с пресен корен джинджифил, като непременно го обелваме от кората и измиваме.
Нарязваме го на малки парченца и го слагаме в тенджерка или чайник, заливаме с 1 л. вода и поставяме на котлона да ври за 5 минути.
Премахваме от котлона и прецеждаме с цедка.
Изпиваме 1 ч.ч. от топлата сгряваща напитка и вдишваме от аромата.
Чаят от пресен корен Джинджифил е изключително полезен и тонизиращ, подпомага организма да усвои по-бързо храната.
Корен джинджифил съдържа ефирни масла, които ускоряват метаболизма в организма, с мощен детоксикиращ ефект – премахва токсините в тялото.
Джинджифилът е едно от най-полезните кореноплодни растения с топла енергия, която ускорява обмяната на веществата и стимулира кръвообращението.
Топлата напитка с джинджифил затопля тялото, чрез уникалният аромат събужда сетивата и е отличен афродизиак.
Освобождава ни от натрупания стрес и тревожност.
Джинджифилът е силен антиоксидант с активни съставки и органични съединения, аминокиселини и микроелементи: калций, натрий, цинк, фосфор, витамин С, магнезий и много други.
Чаят от джинджифил ускорява метаболизма, като оптимизира храносмилателните процеси благодарение на термогенните свойства на растението.