Чай от магданоз за укрепване на костната система

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
752
3k
4k
828
2
04/04/2020
"Възползвайте се от полезните свойства на магданоза под формата на чай за укрепване на костите "
Приготвяне10 мин.
Общо10 мин.
Порции1
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 016
  • Преглеждания за месеца57
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

За приготвянето на чая ни е необходим стъклен термоустойчив съд с капак или чайник, в който поставяме пресен магданоз (свежо набран от градината), предварително измит и нарязан (без дръжките).

Заливаме го с гореща вода, затваряме с капака и изчакваме да престои 10 минути.

През цедка прецеждаме и изпиваме чая топъл.

Растението магданоз е с богато съдържание на калий и регулира високо кръвно налягане.

Използва се за лечение на бъбреците, тъй като стимулира бъбречната функция с диуритичното си действие.

Детоксикира организма. Прочиства и укрепва кръвоносните съдове.

Чаят от магданоз е богат на антиоксиданти, които помагат на организма срещу вредните свободни радикали.

Съдържа аскорбинова киселина, каротеноиди и флавоноиди.

Бременните жени Не трябва да приемат чай от магданоз.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар