Начин на приготвяне
Измиваме шкембето и го поставяме в тенджера под налягане в 2-3 литра вода. Варим го 30-40 минути. Може да използваме и бланширано шкембе, за да си спастим варенето.
След като шкембето е готово, го нарязваме на парчета. Поставяме в тенджера 3 литра вода и я кипваме на котлона. Добавяме към нея горещото прясно мляко, солта и черния пипер.
В тиган сгорещяваме маслото, добавяме червения пипер и брашното и запържваме 1-2 минути, след което добавяме няколко лъжици от бульона и бъркаме, докато се получи еднородна смес.
Изсипваме запръжката в бульона, добавяме шкембето и варим чорбата няколко минути.
Сервираме шкембе чорбата със счукания чесън, разбъркан с оцета, и с лютия червен пипер.
Коментари