Спаначени триъгълни банички с тиква

Спаначени триъгълни банички с тиква

Илиана ПървановаИлиана Първанова
Мастър Шеф
933
5k
4k
1k
5
05/04/2020
"Свежа и вкусна закуска със спаначените банички с тиква"
Приготвяне30 мин.
Готвене20 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
3 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо593
  • Преглеждания за месеца0
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена3

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелената тиква нарязваме на ситни кубченца. Обелваме лука и също както спанака го измиваме и нарязваме на ситно.

Разбъркваме зеленчуците с подправки - черен пипер, кимион, червен пипер, чубрица и босилек  (сушен и стрит).

В отделен съд разбъркваме яйцето с киселото мляко и шупналата сода в него, подсоляваме с хималайска сол.

В един пакет фини кори за баница се съдържат около 12-14 бр. И тъй като ще използваме по две кори за една триъгълна баничка, то тогава според броя на корите разделяме двата вида плънка на 6 -7 равни части.

Взимаме две фини кори, намазваме първата с шарлан по двата хоризонтални края и обръщайки я наобратно - залепяме върху втората.

С помощта на силиконова четчица намазваме средата на кората (цялата суха лента) и прегъваме на две от по-дългата страна. Намазваме с млечна смес и поръсваме с зеленчуковата плънка.

Завиваме на триъгълник  (както е показано на снимките). По същия начин оползвотваряме останалите продукти, като навитите триъгълници, подреждаме в плоска тава, намазана с шарлан.

Отгоре намазваме баничките с останала млечна смес, а в случай че няма такава, със силиконова четчица нанасяме  една разбъркано яйце.

Печем на 200 градуса за около 20-25 минутки. Поднасяме още топли и хрупкави.

Невероятно вкусни спаначени триъгълни банички с тиква - любими и на малки и големи! Чудесна идея за прекрасен семеен обяд.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар