Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Банички»Триъгълни банички със сусам

Триъгълни банички със сусам

Триъгълни банички със сусам
Снимка: Петя Страхилова
1 / 5
01/07/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
8
"Тези триъгълни банички със сусам са просто перфектна закуска - ако се съмнявате, си ги пригответе"

Необходими Продукти

  • кори за баница - 1 пакет 400 г фини, точени
  • яйца - 3 бр.
  • кисело мляко - 200 г
  • брашно - 2 с.л.
  • бакпулвер - 1 пакетче 10 г
  • газирана вода - 50 мл
  • сирене
  • краве масло - 50 г
  • За намазване
  • жълтъци - 1 бр.
  • прясно мляко - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

С телена бъркалка си разбиваме хубаво яйчицата. Смесваме бакпулвера с брашното и го прибавяме към яйцата.

Разбъркваме, прибавяме си газираната вода и сиренето, разбъркваме и пълнежа за баничките е готов.

Започваме оформянето на триъгълните банички, което става от по две кори.

Слагаме първата кора, мажем с разтопеното масло и слагаме другата кора отгоре.

Слагаме към двата края по около 2 супени лъжици плънка, прегъваме от двете страни да се получи правоъгълна форма, слагаме още една лъжица плънка в началото на лентата и навиваме на триъгълничета.

Мажем баничките със сирене със жълтъка, поръсваме със сусам и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна около 25-30 минути.

Напръскваме триъгълните банички със сусам с вода и покриваме с кърпа, за да се задушат и да останат мекички.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: