Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Ретро пастет от яйца

Ретро пастет от яйца

Ретро пастет от яйца
Снимка: Илиана Първанова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
5 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
15 мин.
Порции
1
"Ако се чудите с какво да намажете филийката си този път, препоръчваме домашния пастет от яйца - и рецепта ви даваме"

Необходими Продукти

  • яйца - 2 бр.
  • краве масло - 2 - 3 с.л. (82% масленост)
  • сол - ½ равна к.л.
  • черен пипер - 1 - 2 щипки, смлян
  • чубрица - 2 - 3 щипки стрита, сушена
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Лесна и бърза рецепта за ретро пастет от яйца – вкусът, с който помним рождените дни от едно време. Приготвените от мама мини сандвичи от франзела с яйчен пастет – любим на големи и мънички.

Сваряваме 2 те яйца за около 10 минути, обелваме, намачкваме ги с вилица и докато са все още топли, прибавяме 2-3 краве масло, което покрай тях леко да се разтопи.

Овкусяваме с 1-2 щипки смлян черен пипер, 2-3 щипки градинска чубрица – сушена и стрита, и половин равна к.л. сол – на вкус.

Отново намачкваме и разбъркваме.

Изключително вкусен пастет за начинаещи в кулинарията!

Може да се сервира като предястие или пък върху хапки за парти.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: