Начин на приготвяне
Продуктите трябва да са на стайна температура. Взимаме яйцата и ги слагаме в купа, изсипваме захарта и на ръка с помощта на тел разбиваме хубаво.
Добавяме постепенно олиото и разбъркваме бавно. След това изсипваме прясното мляко бавно и разбъркваме.
Изсипваме бакпулвера и малко от брашното и разбъркваме, по малко добавяме още от брашното до получаване на кексово тесто.
Добавяме ванилията и разбъркваме. Във форма с ринг поставяме хартия за печене и изсипваме сместа.
Печем в предварително загрята фурна на 160 градуса до готовност. След като е готов сладкиша изваждаме го и оставяме да изстине. След като е леко охладен разрязваме по желание ръсим с пудра захар и поднасяме.