Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пастет»Стерилизиран домашен пастет

Стерилизиран домашен пастет

Стерилизиран домашен пастет
Снимка: станимира караджова
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
180 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
280 мин.
Порции
10
"Стерилизиран домашен пастет - ей така да си имате винаги под ръка"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 500 мл
  • свински черен дроб - 1 кг
  • сланина - 1 кг
  • свинско месо от бут - 1 кг
  • яйца - 5 бр.
  • кимион - 1 п.
  • черен пипер - 1 с.л.
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Дробът се измива много добре и се попарва с вряла вода.

Дробът, свинската сланина и месото от свински бут се смилат в машина за мелене на месо два пъти, за да е по-фин нашият домашен пастет.

Смляното месо се смесва с подправките, млякото и яйцата.

Разбива се много добре и се пълни в буркани готовият свински пастет, които се варят час и половина.

Стерилизиран домашен пастет съхраняваме на хладно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.5
50
41
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Написали сте в необходими продукти 5 яйца, те кога, и къдецсе слагат не е описано?
10.09.2021 00:08
1
Покажи всички подкоментари