Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Рататуй»Рататуй Вълшебен вкус

Рататуй Вълшебен вкус

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Рататуй Вълшебен вкус1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4
"Рататуй - вълшебно вкусен френски гювеч, който непременно трябва да опитате!"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 бр.
  • тиквички - 2 бр.
  • лук - 1 глава
  • моркови - 2 бр.
  • гъби - 50 гр.
  • чушки - 1 зелена и 1 червена
  • зелен фасул - 150 гр.
  • подправки - вълшебен вкус 1 с.л. (или мащерка и босилек)
  • домати - консервирани - 400 гр.
  • чесън - 2 скилидки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Тиквичките, гъбите и патладжаните се нарязват на филийки и се посоляват. Оставят се да се отцедят за 30 минути. Кромида се нарязва на ситно, а морковите - на пръчици. Запържват се в малко зехтин до златист цвят.

Прибавят се нарязаните чушки, почистения и бланширан зелен фасул, гъбите и сместа се задушава още 6-8 минути.

Патладжаните и тиквичките се измиват и се подсушават. Прибавят се към сместа. Оставя се на огъня 6 минути и се подправя с 1 с.л. Вълшебен Вкус 10 зеленчука. Прибавят се наситненият чесън и консервираните домати.

Сместа се готви непокрита още 10 минути до почти пълното изчезване на течността. Рататуят се серива топъл.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
510
42
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Даниил Биков
Даниил Биков
Това е рататуй само до патладжаните и таксите...оттам нататък е абсолютен гювеч! В рататуя няма Гъби...
12.02.2024 20:00
1
Пешо
Пешо
Едно време казвахме спагети, сега паста! Едно време казвахме гювеч, сега рататуи. Модерна работа!
04.02.2016 13:21
4
1
Покажи всички подкоментари
Дани
Дани
Много хубава рецепта, ще приготвя задължително този рататуи/й. Но ха да видим сега, кой ще уцели правилното изписване на станалата проблемна дума. Освен рататуИя. Един друг се поправяме и накрая пак грешно. Да, автора може и да е бил разсеян, но нито се е разсеЕл, нито се е разсеяН, а просто леко се е разсеял.
03.05.2014 19:32
1
Daniela
Daniela
Ястието е перфектно-аз обичам постни ястия приготвени със тези зеленчуци и особено рататуИа.Само се чудя на някои хора дето правят забележки, а самите Те правят правописни грешки.Не разсеел , а разсеян.
21.08.2013 20:53
3
Прост, та дрънка
Прост, та дрънка
Много добре, само дето манджата се нарича рататуИ, а не-рататуЙ. Може би автора се е разсеел, мислейки си за друго... Няма лошо, важното е да сме world!
15.06.2013 16:54
2