Вълшебен Какаов Сладкиш

Албена АсеноваАлбена Асенова
Гуру
1k12k3k8k12
Вълшебен Какаов Сладкиш
Снимка: Албена Асенова
1 / 3
26/04/2018
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
75 мин.
Общо
85 мин.
Порции
8
"Вълшебен е, не само защото е много вкусен, а и защото калориите от него не се лепят"

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • краве масло - 125 г
  • захар - 1 ч.ч.
  • ванилия - 1 бр.
  • какао - 2 с.л.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • прясно мляко - 2 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа се разбиват само жълтъците с размекнатото маслото. Прибавя се захарта и ванилията и отново всичко се разбърква на пухкав крем.

Постепенно на порции се прибавя пресятото брашно и прясното мляко.

Отделно се разбиват белтъците на пухкав сняг и след това внимателно с шпатула се размесват с какаовата смес. Получава се с доста въздушна консистенция маса, която се прехвърля в намаслена и набрашнена форма.

След изпичането на сладкиша се получават два слоя- един кремообразен, другият е като кекс. Пече се в предварително загрята на 160 градуса фурна.

След като се извади от фурната, сладкишът е бухнал, но след това спада. По желание може да се поръси с какао.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: