Начин на приготвяне
Сместа за солените мини палачинките приготвяме в дълбока купа, в която сипваме 1 яйце и 1 к.ч. кисело мляко, предварително разбъркано и активирано с 1 равна к.л. сода за хляб.
Разбъркваме ги с телена бъркалка и без да прекъсваме процеса, бавно добавяме 3-те вида брашно – общо около 1/2 ч.ч. до получаване на средно гъста консистенция – нито много течна, нито много гъста.
Овкусяваме с 1 изравнена ч.л. хималайска сол, кафява тръстикова захар – за уравновесяване на вкусовете, Мадраско къри, индийска куркума и шарлан. Сипваме ситно нарязаните перца пресен лук и разбъркваме.
Обелваме, измиваме и нарязваме 1 голяма глава лук на шайби – широки около 5-7 мм. Отделяме всеки ринг/кръг един от друг. Най-малките срединки нарязваме на ситно и ги прибавяме към сместа за палачинките.
Загряваме около 1-2 ч.л. шарлан в керамичен тиган с незалепващо покритие. Поставяме няколко лучени кръгчета и на мига ги запълваме с по 1 с.л. от сместа – за по-големите и по 1/2 с.л. – за по-малките. Запържваме ги до позлатяване от двете страни.
От тази смес и една много голяма глава лук се получават 3 партиди палачинки на тиган – около 20 бр. – малки и големи.
Изумително вкусни и ефектни палачинки в лучени кръгчета с мека текстура, ориенталски подправки и с деликатен сладникав лучен привкус!
Подходящи бързи палачинки за гости, пикник, за из път или обяд в кутийка!
Чудно Вкусно!