Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Топла пролетна салата с аспержи и шунка

Топла пролетна салата с аспержи и шунка

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Топла пролетна салата с аспержи и шунка
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Препоръчваме горещо тази топла салата с аспержи - доверете ни се"

Необходими Продукти

  • аспержи - 500 г
  • шунка - 200 г
  • пармезан - 20 г
  • чесън - 1 скилидка
  • магданоз - щипка
  • бяло вино - 2 с.л.
  • зеленчуков бульон - 1 к.ч.
  • зехтин
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете аспержите на малки парчета. Връхчетата запазете цели. В тиган загрейте чашка зехтин със скилидка чесън и щедра щипка ситно нарязан магданоз.

Пуснете нарязаната на кубчета шунка и запържете до приятен загар. Извадете скилидката чесън. Полейте с две супени лъжици бяло вино, добавете нарязаните аспержи.

Излейте чашка зеленчуков бульон, посолете, овкусете с щипка черен пипер. Захлупете съда и гответе салатата с аспержи около 10 мин.

Изсипете топлата пролетна салата с аспержи и шунка в подходяща чиния. Поръсете топлата салата с люспи пармезан и веднага поднесете.

Да ви е сладко с тази вкусна пролетна салата!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: