Gotvach.bg»Рецепти»Салати»Зеленчукова Салата»Празнична пролетна салата

Празнична пролетна салата

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k5019k
Празнична пролетна салата1 / 2
30/03/2016
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Общо
20 мин.
Порции
2
"Поводи за събиране с приятели винаги ще се намерят, важно е салатата за е вкусна и здравословна като тази"

Необходими Продукти

  • маруля - 1/2 бр.
  • яйца - 3 бр. сварени
  • краставици - 1 бр. голяма
  • репички - 10 бр.
  • домати - 1 бр.
  • маслини - за 10 бр.
  • магданоз - 1 стрък
  • сол
  • зехтин
  • оцет
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте всички зеленчуци и ги оставете да се отцедят от водата. В голяма плоска чиния наредете листата на марулята, така че да се образува плътен слой. Овкусете с подправки.

Направете голям венец от нарязани на кръгчета репички. От вътрешната му страна направете по-малък венец от нарязаната на шайби краставица.

Направете същото и с нарязания на полумесеци домат. Довършете с нарязаните на четвъртинки яйца и украсете с маслините. Овкусете с подправки, поръсете със скълцан магданоз и поднесете.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: