Начин на приготвяне
Измит спанак се бланшира в гореща вода и добре се отцежда от водата, после се нарязва на ситно.
В купа се разбиват яйцата, прибавяме кисело мляко с разбита в него сода да шупне.
Добавя се брашното, извара овкусена с малко сол и натрошено сирене, а накрая смесваме всичко с отцедения спанак. Вземат се две кори, първата поръсваме с олио, отгоре поставете втора кора и 4 с.л. плънка със спанак.
По-тясната страна двете кори се навиват на руло и нареждаме в голяма тава.
Така се оформят всички кори, после се нарязват на парчета. Остава малко от плънката, добавя се струя олио и с четка се намазва баницата.
Печем в загрята фурна на 170 градуса до златисто 25-30 минути, нарязваме на малки банички и готово.
Сервираме топли за Великденска закуска! Добър апетит!
Пролетната баница със спанак, сирене и извара е готова.