Начин на приготвяне
Нарежете праза на шайби и го задушете с малко вода на тиган докато омекне. През това време разбийте 3 яйца с миксера. Към добре разбитите яйца добавете сиренето, като го натрошите, и изварата. Разбъркайте добре с вилица.
В киселото мляко добавете содата и разбъркайте докато шупне. Добре е да сте изкарали киселото мляко предварително от хладилника, за да шупне по-бързо. След като е шупнала изсипете киселото мляко при яйцата и разбъркайте.
Двете смеси са готови, време е да сглобите празеника. Вземете 3 бр. кори, върху тях изсипете и разпределете 2-3 с.л. праз и 2-3 с.л. от яйчената смес.
Завийте на руло и поставете в тавичка с незалепващо дъно. След като завиете и останалите кори ги оформете като вита баница.
Отгоре разпределете маслото на малки кубчета. Разбийте останалото яйце и намажете с него преди да пъхнете във фурната.
Печете баницата на 200 градуса за около 50-60минути. След като е готова напръскайте с малко вода и задушете под хавлия.
Коментари