Gotvach.bg»Рецепти»Закуски и печива»Понички»Козуначни понички с дупка

Козуначни понички с дупка

Козуначни понички с дупка
Снимка: Марияна Петрова Иванова
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
50 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
70 мин.
Порции
15
"Диетите са безсилни пред тези козуначени понички, само предупреждаваме"

Необходими Продукти

  • прясно мляко - 250 мл
  • захар - 4 ч.л.
  • сол - щипка
  • олио - 50 мл
  • мая - 25 г
  • яйца - 1 бр.
  • брашно - 500 г
  • лимони - 1 кора
  • ванилия - 1 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко. Сложете брашното на кухненския плот и направете дупка.

Сложете вътре всички съставки и замесете меко тесто.

Завийте с памучна кърпа и оставете на топло да утрои обема си.

Готовото тесто разточете на кръгъл лист с дебелина 1 пръст.

Изрежете с чашка кръгчета. На всяко кръгче направете по една малка дупка в средата (аз използвах фуния).

Покрийте ги с кърпа и оставете за половин час.

Изпържете бухналите понички с горещо олио на не много силен котлон от двете страни до готовност.

Извадете върху кухненска хартия козуначни понички с дупка.

Подредете в подходяща чиния и поръсете с пудра захар.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: