Понички с дупка

Сия РибагинаСия Рибагина
Мастър Шеф
7278k2k12k5
Понички с дупка
Снимка: Сия Рибагина
1 / 2
07/08/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
45 мин.
Порции
10
"Понички, каквито сме виждали само на кино - вкусни и красиви"

Необходими Продукти

  • брашно - 500 г
  • масло - 100 г меко
  • мая - 7 г
  • прясно мляко - 260 мл
  • яйце - 1 бр.
  • ванилия - 1 бр.
  • сол - 1 ч.л.
  • пудра захар - 50 г
  • олио - за пържене
  • пудра захар - за поръсване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Разтворете маята в прясното мляко.

Сложете в блендер пресятото брашно, добавете малко сол, захарта, яйцето, ванилията и маслото. Включете и разбъркайте, сипете млякото и включете блендера до съединяване на всички продукти.

Поръсете масата с малко брашно, изсипете полученото тесто и омесете леко с ръце, оформете на топка и покрийте.

Ако нямате блендер направете тестото на ръка, като сложите брашното в тавичка, направите кладенче и добавите в него продуктите, замесете и омесете гладко тесто. Оставете да втаса за час.

Полученото тесто разделете на две части, всяка разточете на кръгла голяма кора и с помощта на чаша за вода изрежете кръгове. В средата на всеки кръг направете по малък с по-малка чашка или ринг.

Поръсете леко с брашно и оставете да втасат за 15-20 мин, докато започнат да бухват. Така направете със всичкото тесто. Изрезите омесете наново и ползвайте пак.

Загрейте олиото в тиган и изпържете поничките до златист цвят.

Накрая по желание поръсете с пудра захар.

Поничките с дупка са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: