Начин на приготвяне
Разтворете маята в прясното мляко.
Сложете в блендер пресятото брашно, добавете малко сол, захарта, яйцето, ванилията и маслото. Включете и разбъркайте, сипете млякото и включете блендера до съединяване на всички продукти.
Поръсете масата с малко брашно, изсипете полученото тесто и омесете леко с ръце, оформете на топка и покрийте.
Ако нямате блендер направете тестото на ръка, като сложите брашното в тавичка, направите кладенче и добавите в него продуктите, замесете и омесете гладко тесто. Оставете да втаса за час.
Полученото тесто разделете на две части, всяка разточете на кръгла голяма кора и с помощта на чаша за вода изрежете кръгове. В средата на всеки кръг направете по малък с по-малка чашка или ринг.
Поръсете леко с брашно и оставете да втасат за 15-20 мин, докато започнат да бухват. Така направете със всичкото тесто. Изрезите омесете наново и ползвайте пак.
Загрейте олиото в тиган и изпържете поничките до златист цвят.
Накрая по желание поръсете с пудра захар.
Поничките с дупка са готови.