Начин на приготвяне
Размийте маята с чаша хладко мляко. Добавете 2-3 с.л. брашно, 2 с.л. захар и солта.
След като бухне маята, добавете разбърканите яйца със захарта, останалото хладко мляко, разтопеното масло, рома и ванилията.
Прибавете настърганата кора лимон. Разбъркайте сместа и започнете да добавяте брашното, като в началото разбърквате с лъжица, а в последствие започнете да месите.
Омесете меко и гладко козуначено тесто. Намажете го с масло и го покрийте. Оставете го да втаса /втасва продължително - 2-3 часа/.
Готовото тесто разделете на топки.
Разточете топките на кора, разрежете всяка кора на триъгълник и завийте на кифлички. Намажете с жълтък и поръсете със захар.
Оставете кифличките да удвоят обема си. Изпечете в умерена фурна до готовност.
Ароматните козуначни кифлички са много вкусни.