Начин на приготвяне
В малката кана на мощен нутрибулет (с мощност 1000 W) сипваме 2-3 с.л. кисело мляко и 1-2 с.л. сусамов тахан.
Добавяме нарязаните пролетни зеленини 1 шепа листа бейби манголд, 5 малки листа киселец, 8-10 малки листенца глухарчета, няколко перца пресен лук и чесън, 1/3 връзка магданоз – без дръжките и 10 пресни листа естрагон.
Сипваме и овкусяващите съставки: 1 с.л. оцет Балсамико (или ябълков оцет), 1 ч.л. шарлан (нерафинирано слънчогледово масло), 1 щипка смлян черен пипер и ½ к.л. хималайска сол.
Добавяме около 2/3 к.ч. вода, затваряме капака и блендираме около 1 минута с почивки, докато получим желаната мека и гладка консистенция от фино смляни зеленолистни.
Поднасяме свежия дресинг от пролетни зеленолистни към къдрава зелена салата микс!
Този градински дресинг за салата е впечатляваща комбинация от вкусови нюанси!
Чудно Вкусно!