Начин на приготвяне
Семпла, но много вкусна и здравословна салата. Богато ѝ съдържание на минерали и витамини я прави подходяща за всяка възраст.
Измиваме салатите и ги подсушаваме внимателно. Разрязваме ги на четвъртинки.
Почистените и измити репички режем на тънки шайби. Лука режем по диагонал на тънко. Моркова режем на тънки и дълги лентички.
В малка касерола изсипваме около 180 мл вода, която поставяме на слаб огън да заври. Добавяме мисо пастата и бъркаме внимателно.
Оставяме я да се охлади. Към нея добавяме нарязания морков, за да се маринова. В сух тиган запичаме за кратко сусама и чилито на прах.
Към охладената и разтворена паста прибавяме оцета, солта, захарта и черния пипер.
Разбъркваме, докато съставките се разтворят.
Подреждаме салатите в порционни плата за сервиране. Поръсваме със семената, нарязания на ситно лук, подреждаме репичките и нарязания морков. Непосредствено преди сервиране поръсваме зелената салата със зехтин и мисо дресинга.
Съвет: В оригиналната рецепта салатата е Романа, но вие можете да я поднесете с други разновидности салати.
Зелената салата с мисо дресинг е много сполучлива.