Пълнени бургери

Потребител#240543Потребител#240543
Помощник Готвач
54
255
140
62
23/04/2020
"Бургери с вкусна плънка - знаем, че се изкушавате да разберете каква е"
Приготвяне15 мин.
Готвене35 мин.
Общо50 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
2 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо606
  • Преглеждания за месеца16
  • Преглеждания за седмицата3
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена2

Необходими Съставки

  • питки за бургер - 6 бр. пълнозърнести
  • гъби - 6 бр. големи
  • яйца - 6 бр.
  • телешка кайма - 100 г
  • ориз - 50 г
  • кашкавал - 100 г
  • сос - майонезен, млечен
  • джоджен
  • копър
  • подправка за кайма
  • чесън - - 2 ск. /или на прах/
  • черен пипер
  • сол - - 2 щипки
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Каймата се омесва с джоджена, сол и млян черен пипер. Може да се използва готов микс за кайма. Тогава солта се избягва.

Оризът се изплаква и се подварява в малък съд за 20 минути. Отцежда се и се оставя да изстине.

Каймата и оризът се смесват.

Кашкавалът се разрязва на шест листа.

Гъбите се измиват и се махат пънчетата, който накълцани се прибавят към каймата. Сместа се подправя с чесън. Когато се използва млян чесън, той дава приятния вкус на ястието, без да се разнася мирис, дразнещ околните.

Гъбите се пълнят с омесената кайма и се пекат 10-тина минути.

Питките за бургери се разполовяват хоризонтално, долната част се издълбава леко за легло на гъбите. Половинките се обръщат с разрязаната си част върху скара за 2-3 минути.

В оформеното легло се слага лъжица сос, гореща гъба, ръси се копър и се покрива с един от подготвените слайсове кашкавал.

Отгоре се поставя пържено яйце, което по предпочитание може да остане по-рохко.

По желание може да се добавят трохите от средната част на питките към каймата преди да се напълнят гъбите.

В този случай се добавя едно яйце в сместа.

Пълненият бургер се завършва с горната половина на питката.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар