Начин на приготвяне
Каймата се омесва с джоджена, сол и млян черен пипер. Може да се използва готов микс за кайма. Тогава солта се избягва.
Оризът се изплаква и се подварява в малък съд за 20 минути. Отцежда се и се оставя да изстине.
Каймата и оризът се смесват.
Кашкавалът се разрязва на шест листа.
Гъбите се измиват и се махат пънчетата, който накълцани се прибавят към каймата. Сместа се подправя с чесън. Когато се използва млян чесън, той дава приятния вкус на ястието, без да се разнася мирис, дразнещ околните.
Гъбите се пълнят с омесената кайма и се пекат 10-тина минути.
Питките за бургери се разполовяват хоризонтално, долната част се издълбава леко за легло на гъбите. Половинките се обръщат с разрязаната си част върху скара за 2-3 минути.
В оформеното легло се слага лъжица сос, гореща гъба, ръси се копър и се покрива с един от подготвените слайсове кашкавал.
Отгоре се поставя пържено яйце, което по предпочитание може да остане по-рохко.
По желание може да се добавят трохите от средната част на питките към каймата преди да се напълнят гъбите.
В този случай се добавя едно яйце в сместа.
Пълненият бургер се завършва с горната половина на питката.