Супа от леща с мащерка

Супа от леща с мащерка
Снимка: ВИЛИ-Виолета Матева
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
55 мин.
Порции
4

Необходими Продукти

  • леща - 300 г
  • олио - 3 с.л.
  • лук - 1 глава
  • вегета - 1 ч л
  • чесън - 2 скилидки
  • магданоз - 3 стърка
  • моркови - 1 бр.
  • червен пипер - 1 ч.л. равна
  • зелена чушка - 1 или 2
  • чубрица - 1 ч.л.
  • домати - 1 средно голям
  • прясна мащерка - 3 - 4 стръка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измита леща се залива с топла вода в тенджера и се слага на котлона да се вари.

Добавя се олио, зелена чушка, обелен морков нарязан на парченца и ситно нарязан лук.

След като малко омекне, добавяме нарязан на кучета домат, вегета и подправки на вкус с едно клонче мащерка и 2 скилидки чесън, обелени и нарязани на ситно.

След минута прибавяме и червен пипер, оставяме да се свари до готовност, при нужда се долива малко вода и готово.

Сваля се от котлона супата от леща с мащерка, сервираме топла с червена люта чушка и поръсена с листенца прясна мащерка.

Много вкусна супа от леща! Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: