Начин на приготвяне
В купа се чукват яйцата. Разбиват се добре.
Добавя се сиренето, като се натрошава. Добавя се сол, ако сиренето не е достатъчно солено. Разбърква се.
Спанакът се измива добре. Нарязва се на едри ивици.
Подготвя се малка тава. Намазнява се.
В единия край на кората се слага от яйчената смес, като се разпределя по цялата дължина. Разпределя се спанак върху яйцата. Кората се завива.
Слага се в тавата, като домашната баница започва да се навива от средата на тавата. Същото се повтаря с останалите кори, като трябва да се предвиди да има по равно плънка за всички кори.
Когато всички кори са в тавата, витата баница е почти готова.
Отгоре баницата със спанак се намазва с олио.
Пече се в предварително загрята фурна до запичане на баницата с готови кори и суров спанак.