Начин на приготвяне
Започваме с приготвянето на крема.
В купа разбиваме жълтъците с брашното и част от банановия сок до получаване на гладка каша.
Останалият сок и кристалната захар се слагат на котлона, точно преди да заври сокът се прибавя жълтъчната смес при непрекъснато разбъркване, след като се сгъсти достатъчно се сваля от котлона и се оставя да се охлади, като се покрива с домакинско фолио, за да не хваща коричка на повърхността.
Мекото масло се разбива с пудрата захар до пухкав крем.
Докато кремът се охлажда, приготвяме еклерите. В подходящ съд сипваме водата и олиото и слагаме на котлона, щом заври наведнъж се прибавя брашното и започваме да бъркаме енергично с дървена лъжица, докато пареното тесто започне да се отделя от стените на съда.
Оставяме да се охлади и започваме да прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбиваме добре.
Готовото тесто слагаме в пош със звездовиден накрайник и в тава, покрита с хартия за печене, оформяме еклерите. Печем на 180 градуса за около 30 мин.
През това време смесваме двата вида крем - масления и банановия, като разбиваме с миксер.
Охранените еклери пълним с крем и украсяваме по желание с пудра захар или разтопен шоколад.
Еклерите с бананов крем са страхотни.
Коментари