Еклери с бананов крем

станимира караджовастанимира караджова
Готвач
1207302578061
Еклери с бананов крем2 / 2
29/04/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
120 мин.
Порции
20
"С едната ръка пием кафе, с другата правим еклери с бананов крем"

Необходими Продукти

  • сок от банан - 250 мл
  • захар - 50 г
  • жълтъци - 2 бр.
  • брашно - 2 с.л.
  • масло - 125 г
  • пудра захар - 50 г
  • вода - 1 ч.ч
  • олио - 1/2 ч.ч.
  • брашно - 1 ч.ч.
  • яйца - 4 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с приготвянето на крема.

В купа разбиваме жълтъците с брашното и част от банановия сок до получаване на гладка каша.

Останалият сок и кристалната захар се слагат на котлона, точно преди да заври сокът се прибавя жълтъчната смес при непрекъснато разбъркване, след като се сгъсти достатъчно се сваля от котлона и се оставя да се охлади, като се покрива с домакинско фолио, за да не хваща коричка на повърхността.

Мекото масло се разбива с пудрата захар до пухкав крем.

Докато кремът се охлажда, приготвяме еклерите. В подходящ съд сипваме водата и олиото и слагаме на котлона, щом заври наведнъж се прибавя брашното и започваме да бъркаме енергично с дървена лъжица, докато пареното тесто започне да се отделя от стените на съда.

Оставяме да се охлади и започваме да прибавяме едно по едно яйцата, като след всяко разбиваме добре.

Готовото тесто слагаме в пош със звездовиден накрайник и в тава, покрита с хартия за печене, оформяме еклерите. Печем на 180 градуса за около 30 мин.

През това време смесваме двата вида крем - масления и банановия, като разбиваме с миксер.

Охранените еклери пълним с крем и украсяваме по желание с пудра захар или разтопен шоколад.

Еклерите с бананов крем са страхотни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#326228
Потребител#326228
сок от банан?
06.06.2023 00:43
Иивинка
Иивинка
Страхотни!
30.04.2020 07:03
Ivana Georgieva
Ivana Georgieva
Отдавна са ми се прияли еклери. Непременно ще пробвам рецептата.
29.04.2020 18:51