Gotvach.bg»Рецепти»Основни ястия»Огретен»Огретен с пилешки гърди и картофи

Огретен с пилешки гърди и картофи

Ivana Krasteva-PieroniIvana Krasteva-Pieroni
Мастър Шеф
6027k2k4
Огретен с пилешки гърди и картофи
Снимка: Ivana Krasteva-Pieroni
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
70 мин.
Порции
4
"Прекрасен огретен с пилешко месце и картофи"

Необходими Продукти

  • пилешки гърди - 250 г
  • картофи - 250 г
  • прясно мляко - 250 мл
  • яйца - 2 бр.
  • брашно - 2 ч.л.
  • магданоз - щипка
  • майорана - прясна
  • черен пипер - щипка
  • сол
  • зехтин
  • масло - бучка
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете пилешките гърди на жулиени. В тиган загрейте една кафяна чашка зехтин и запържете месото за 3-4 мин. Обелете и нарежете картофите на кубчета.

Сварете ги в подсолена вода до готовност. Прецедете и изсипете в подмазана със зехтин тавичка.

Прибавете наситнените майорана и магданоз, запържените пилешки жулиени, щипка черен пипер. Объркайте продуктите.

В купа разбийте за кратко яйцата с телена бъркалка, излейте прясното мляко и добавете 2 чаени лъжички брашно. Излейте течноста в тавичката.

Отгоре нарежете бучка краве масло. Изпечете огретена на 180 градуса в предварително загрята фурна с вентилатор до приятен загар.

Да ви е сладко! Огретенът с пилешки гърди и картофи е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: