Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Пилешко месо»Печено пиле»Пилешки гърди с пресни картофки

Пилешки гърди с пресни картофки

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Sandra Palikarov
Преведена от
Sandra Palikarov
Пилешки гърди с пресни картофки
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3
"Вечната любов в кулинарията - пилешко бяло месо с картофи"

Необходими Продукти

  • картофи - 1 кг пресни
  • пилешки гърди - 500 г
  • зехтин - 20 мл с чили
  • пипер - смес (червен, бял и черен)
  • хималайска сол
  • краве масло - 20 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Начукайте малко пилешкото месо с чук за месо. Намажете всяко филе. Измийте пресните картофи и ги сложете в зехтина с добавка от чили и сол. Сложете картофите в тава.

Включете фурната да се загрее, а след няколко минути сложете тавата с картофите да се пече петнадесет минути при 250 градуса.

След около петнадесет минути сложете пилешките гърди, намалете температурата до 200 градуса. Изпечете пилешкото с картофи във фурната за 7 минути от всяка страна.

Пилешките гърди с пресни картофи се сервират със сезонна салата.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: