Начин на приготвяне
Настъргваме тиквата и я разбъркваме с кафява кристална захар, канела, рожков (по желание) и натрошени орехи.
Взимаме една фина кора за баница, сгъваме на две (като книга), след това отново прегъваме по същия начин и късата лента, която се е получила – сгъваме на три правоъгълни части.
Хубаво притискаме по краищата, за да се пречупи и разгъвайки – отделяме внимателно правоъгълните парчета едно от друго. Така повтаряме и с другите кори, като готовите парчета прибираме под другите цели кори за баница, за да не изсъхват.
Може вместо да ги прегъваме – да ги изрежем с голяма ножица, зависи както ни е по-удобно. От една кора трябва да се получат 12 правоъгълничета.
Намазваме 12-те кръгли формички за мъфини с шарлан от всички страни и във всяка поставяме по 4 парчета кори - подредени едно върху друго, с разминаващи се краища и намазани с малко шарлан помежду тях.
Прегъваме ги навътре, така че да изпълнят формичките. Пълним ги с тиквената смес, прегъваме навътре стърчащите крайчета и ги намазваме с шарлан.
Захлупваме тиквеничетата с по 1 парче кора – разделено на 4 малки квадратчета, които намазваме с малко шарлан и прехлупваме.
Готовите пълнени банички намазваме и отгоре с шарлан и печем на 180 градуса за около 25 минути и още 5 минути - на 200 градуса.
Уникално вкусни и ароматни хрупкави и същевременно сочни мини тиквеничета с рожков и орехи – с наситен карамелизиран вкус.
Истинска сладка наслада!
Чудно Вкусно!