Gotvach.bg»Рецепти»Баница»Тиквеник»Мини тиквеничета с рожков и орехи

Мини тиквеничета с рожков и орехи

Мини тиквеничета с рожков и орехи
Снимка: Илиана Първанова
2 / 4
05/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12

Необходими Продукти

  • кори за баница - 5 бр. фини
  • тиква - 2 ч.ч. настъргана
  • кафява захар - 2/3 ч.ч. кристална
  • канела - 1 ч.л. равна на вкус
  • рожков - 1 ч.л. равна по желание
  • орехи - 1/3 ч.ч.
  • шарлан - за намазване
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настъргваме тиквата и я разбъркваме с кафява кристална захар, канела, рожков (по желание) и натрошени орехи.

Взимаме една фина кора за баница, сгъваме на две (като книга), след това отново прегъваме по същия начин и късата лента, която се е получила – сгъваме на три правоъгълни части.

Хубаво притискаме по краищата, за да се пречупи и разгъвайки – отделяме внимателно правоъгълните парчета едно от друго. Така повтаряме и с другите кори, като готовите парчета прибираме под другите цели кори за баница, за да не изсъхват.

Може вместо да ги прегъваме – да ги изрежем с голяма ножица, зависи както ни е по-удобно. От една кора трябва да се получат 12 правоъгълничета.

Намазваме 12-те кръгли формички за мъфини с шарлан от всички страни и във всяка поставяме по 4 парчета кори - подредени едно върху друго, с разминаващи се краища и намазани с малко шарлан помежду тях.

Прегъваме ги навътре, така че да изпълнят формичките. Пълним ги с тиквената смес, прегъваме навътре стърчащите крайчета и ги намазваме с шарлан.

Захлупваме тиквеничетата с по 1 парче кора – разделено на 4 малки квадратчета, които намазваме с малко шарлан и прехлупваме.

Готовите пълнени банички намазваме и отгоре с шарлан и печем на 180 градуса за около 25 минути и още 5 минути - на 200 градуса.

Уникално вкусни и ароматни хрупкави и същевременно сочни мини тиквеничета с рожков и орехи – с наситен карамелизиран вкус.

Истинска сладка наслада!

Чудно Вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: