Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Щрудел»Мини щрудели с круши и орехи

Мини щрудели с круши и орехи

IvelinaIvelina
Мастър Шеф
6478k2k3k3
Мини щрудели с круши и орехи
Снимка: Ivelina
1 / 3
19/03/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Ако обичате традиционния щрудел с ябълки, то задължително изпробвайте тази рецепта за мини щрудели с круши - вкусът е дори още по-фантастичен"

Необходими Продукти

  • брашно - 300 г
  • вода - 100 мл
  • зехтин - 3 супени лъжици (екстра върджин)
  • яйца - 1 бр.
  • сол - 1 щипка
  • За плънката
  • круши - 1 кг
  • галета - 50 г
  • бадеми - 60 г
  • шоколадов чипс - 60 г по желание
  • лимонова кора - 1/2 (настъргана)
  • захар - 60 г
  • масло - 50 г
  • канела на прах - 1 ч.л.
  • зехтин - eкстра върджин (за четкане)
  • За Украса
  • пудра захар - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Мини щруделите с круши и орехи (бадеми) са вкусни и лесни за приготвяне, вдъхновени от неустоимия ябълков щрудел. За да приготвя тези сладкиши, започнах с тесто за щрудели, но за да имам различен вкус предпочетох да избера друг вид пълнеж.

Пригответе тестото за щрудела, като изсипете брашното върху сладкарска дъска, добавете солта и разбъркайте всичко. В този момент добавете яйцето и екстра върджин зехтина в центъра, след това добавете топлата вода по малко и започнете да месите всички съставки, докато получите гладко и хомогенно тесто.

Увийте топката във фолио за храна и я оставете да почине за няколко часа на топло място.

Междувременно пригответе пълнежа. Обелете крушите и ги нарежете на кубчета. Изсипете ги в купа и добавете захарта, орехи, шоколадовите стърготини, канелата и настърганата лимонова кора. Разбъркайте всичко добре, за да могат съставките да се смесят добре.

В отделен тиган разтопете маслото и добавете галетата, след което разбърквайте непрекъснато с дървена лъжица. Хлябът трябва да придобие златист цвят, след което можете да изключите котлона и да оставите всичко настрана.

След времето за почивка на тестото го вземете обратно и го разточете на много тънък правоъгълник. Разделете го наполовина и след това на ивици, а след това направете малки разрези на половината от лентата и напълнете другата половина с галета и сместа от круши, и орехи (бадеми) и шоколад (по желание).

Намажете краищата с екстра върджин зехтин, след което плътно затворете, като натискате с върховете на пръстите си. Продължете по този начин, докато всички съставки се изразходват, след това ги поставете върху тава, покрита с пергаментова хартия и намажете повърхността с екстра върджин зехтин.

Печете ги в предварително загрята статична фурна на 180 градуса за 20 минути. След това време ги извадете от фурната и ги оставете да се охладят, поръсете ги с пудра захар. Сервирайте щрудела и се насладете на храната си.

Съвет: Мини щруделите с круши, бадеми и шоколад може да се съхраняват до 3 дни, плътно затворени под стъклен капак.

Могат да бъдат замразени, ако сте използвали пресни съставки. Те, също като ябълковия щрудел, могат да се приготвят с бутер тесто или пясъчно тесто.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: