Телешки бургер кюфтета

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Мастър Шеф
294
2k
688
554
07/05/2020
"Пренасяме ресторант вкъщи с телешки бургер кюфтенца "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо2 089
  • Преглеждания за месеца146
  • Преглеждания за седмицата20
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката кайма се слага в голяма купа. Слагат се черен пипер и малко по-обилно кимион. Добавя се сол и зехтин.

Добре се омесва каймата. Оформят се тънки и по-големи от земелчетата телешки кюфтета, защото при печенето се свиват.

Може да се използва помощен ринг, ако разполагате с такъв.

Лукът се обелва и нарязва на филийки. Подготвя се оребрен тиган.

Нагорещява се и леко се намазва с олио. Кюфтетата се пекат от двете страни.

По желание може да се изпече лукът на тигана, а може и суров да се ползва за бургера.

Земелчетата със сусам се разрязват на 2 през средата, така че да има горна и долна част.

Хлебчетата се препичат леко от вътрешната страна на оребрения тиган. Доматите се измиват и нарязват на филийки.

Върху долното хлебче се слага майонеза. Редят се телешки бургер и домат.

Слага се още майонеза и се добавя лукът.

Захлупва се с калпачето на земелчето и се забива шиш за по-лесна консумация на телешкия бургер кюфтета.

Пластмасова кутия за сандвичи голяма-23%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Пластмасова кутия за сандвичи голяма
6.50 лв.
5.00 лв.
Виж ››

Голямата кутия за сандвичи ще ви помогне да носите домашна и полезна храна, когато нямате време да хапнете у дома. Пластмасовата кутия за храна има закопчалка за плътно затваряне. Може да я напълните с достатъчно храна за един хубав обяд или закуска.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар