Телешки бургер кюфтета

Виктория ГеоргиеваВиктория Георгиева
Иноватор
278
2k
637
489
07/05/2020
"Пренасяме ресторант вкъщи с телешки бургер кюфтенца "
Приготвяне10 мин.
Готвене20 мин.
Общо30 мин.
Порции6
Сготви+1 точка
4 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 391
  • Преглеждания за месеца67
  • Преглеждания за седмицата42
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена4

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Телешката кайма се слага в голяма купа. Слагат се черен пипер и малко по-обилно кимион. Добавя се сол и зехтин.

Добре се омесва каймата. Оформят се тънки и по-големи от земелчетата телешки кюфтета, защото при печенето се свиват.

Може да се използва помощен ринг, ако разполагате с такъв.

Лукът се обелва и нарязва на филийки. Подготвя се оребрен тиган.

Нагорещява се и леко се намазва с олио. Кюфтетата се пекат от двете страни.

По желание може да се изпече лукът на тигана, а може и суров да се ползва за бургера.

Земелчетата със сусам се разрязват на 2 през средата, така че да има горна и долна част.

Хлебчетата се препичат леко от вътрешната страна на оребрения тиган. Доматите се измиват и нарязват на филийки.

Върху долното хлебче се слага майонеза. Редят се телешки бургер и домат.

Слага се още майонеза и се добавя лукът.

Захлупва се с калпачето на земелчето и се забива шиш за по-лесна консумация на телешкия бургер кюфтета.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар