Начин на приготвяне
Смесете каймата с 1 глава лук, нарязан на ситно, жълтъците и горчицата, подправете със сол и черен пипер. Оформете кюфтета с големина, колкото са питките, и ги сплескайте, за да станат тънки, а не като кюфте за пържене.
Загрейте тиган и сложете малко зехтин, печете кюфтетата около 2-3 мин от всяка страна до готовност, така че да не станат сухи.
Разрежете питките през средата, в мазнината от бургерите запечете леко питките от вътрешната им страна. През това време нарежете другия лук на кубчета и го залейте с вряща вода, оставете го за около минута-две, изцедете водата. В касерола сложете лука и кетчупа и загрейте за кратко на котлона.
Изпържете яйцата на очи.
Подреждане: Върху долната част от питката сложете от кетчупа, кюфте, топено сирене /може и кашкавал/ и сложете в загрята фурна с горен реотан да се разтопи леко сиренето. Върху разтопеното сирене сложете айсберг, резен домат на шайба, майонеза и яйцето. Завършете с горната част от питката.
Добър апетит!