Начин на приготвяне
Тайната на това бургерите да бъдат сервирани топли и вкусни е в добрата заготовка.
Картофите се обелват и измиват. Нарязват се на лентички. Оставят се в купа с вода. Листата айсберг се измиват. Измиват се доматите и се нарязват на филийки. Лукът се почиства и нарязва на филийки.
Кашкавалът се нарязва на филийки. Подготвя се тава с хартия за печене.
От телешката кайма се оформят 6 еднакво големи телешки кюфтета с големина малко по-голяма от тази на питките, защото при печене се свиват. Нареждат се в тавата.
В касерола се сипва повече олио да загрее. Част от картофите се отцеждат в гевгир. Слагат се да се пържат. Когато са готови се изкарват в тенджера с капак. Посоляват се и се объркват.
Същото се повтаря с останалите картофки. Когато подготовката на картофките е към средата, се включва фурната да се пекат кюфтетата.
Малко преди да се изкарат от фурната, върху тях се слага кашкавал, за да се разтопи.
Пекат се общо около 25 минути. Получиха се много сочни кюфтета, следователно и бургери, че дори не използвахме допълнително сосове.
През това време пълнозърнестите питки се разрязват на две през средата. Долната част на питката се намазва с топеното сирене чедър. Горната част на питката се намазва с кетчуп.
Върху горната част се нареждат лист айсберг, червен лук и домати. Когато кюфтетата са готови, се добавят върху долната част на питката.
Захлупват се с останалата заготовка и бургерите са сглобени.
Гарнират се с прясно изпържените, топли пържени картофки.
Допълнително се сервират горчица и майонеза, а защо не и люто чушле. Пълнозърнестият телешки бургер с пържени картофи е просто неустоим.