Начин на приготвяне
Нарежете лука на дребно и счукайте орехите. Загрейте зехтина на умерена температура в тиган на котлона и запържете лука. След като омекне, добавете чубрицата и разбъркайте.
Добавете счуканите орехи и отново разбъркайте. Отстранете от огъня и оставете плънката да се охлади.
Междувременно залейте булгура с 1/2 ч.ч. хладка вода, разбъркайте и оставете да набъбне за около 10 мин.
Нарежете лука, чушката и магданоза на ситно. Замесете каймата, като добавите яйцето, лука и чушката, кимиона, бахара, солта и магданоза. Омесете хубаво каймата.
Добавете набъбналия булгур и отново омесете хубаво. Намажете дъска за рязане с олио и оформете плоски кюфтета. Поставете от плънката в едната половина и захлупете с другата. Трябва да получите нещо като полумесец.
Оваляйте кюфтетата в брашно. Изпържете ги в загрятото олио от двете страни.
Сервирайте с различни сосове или гарнитура по желание.
Телешките Кюфтета по Турски са много вкусни.