Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Пържоли»Бързи свински мариновани пържоли

Бързи свински мариновани пържоли

Бързи свински мариновани пържоли
Снимка: Evgenia
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
50 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4
"Толкова бързи пържолки не сте правили никога"

Необходими Продукти

  • свински пържоли - 4 бр. вратни
  • лук - 2 глави
  • ЗА МАРИНАТАТА
  • олио - 4 - 5 с.л.
  • лимонов сок - 1 с.л.
  • бяло вино - 200 мл.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • риган - 1 ч.л.
  • захар - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • лук - 1 главичка
  • чесън - 2 скилидки
  • вода - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В купа сложете рендосаната на ренде глава лук и нарязаните на дребно скилидки чесън.

Добавете ригана, черния пипер, солта, захарта, олиото, лимоновия сок и бялото вино.

Разбъркайте съставките и накиснете вратните пържоли в получената марината за 10 - 15 минути.

След това подредете пържолите в тавичка и налейте отгоре остатъка от маринатата за свинско и малко вода.

Завийте тавичката с фолио и я сложете в загрята фурна на 220 градуса за 40 минути.

След това махнете фолиото, обърнете пържолите и разпределете върху тях нарязаните на шайби глави лук.

Върнете свинските мариновани пържоли във фурната и печете още 10 минути.

Извадете тавичката, захлупете я с капак и оставете готовите мариновани пържоли да се задушат за 10 минути преди сервиране.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: