Сладкото от боровинки на Баба

Сладкото от боровинки на Баба

Христинка КолеваХристинка Колева
Готвач
184
3k
561
427
14/05/2020
"Вкусно домашно сладко от боровинки, което може да използвате за любими десерти или да си хапвате просто така"
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции12
Сготви+1 точка
7 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо1 601
  • Преглеждания за месеца15
  • Преглеждания за седмицата0
  • Рейтинг5 от 5
  • Сготвена7

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Боровинките се почистват от листенцата и се измиват.

Посипват се със захарта и се оставя за една нощ на хладно.

На другият ден към тях се добавя водата и се поставя на котлона. Сладкото се вари на умерен огън, като от време на време се премахва получената пяна.

Сладкото се вари до гъстота, която се определя, като се капне капка върху чинийка и капката се задържа. Не преварявайте бабиното сладко.

След като изстине, боровинковото сладко се сгъстява още.

Накрая се добавя лимоновата киселина и сладкото се отнема от огъня.

Топлото сладко се разлива в топли и сухи бурканчета.

Обръщат се с капачките надолу и сладкото от боровинки на Баба се оставят така до пълното изстиване.

Забележка: На ваше разположение оставяме още една класическа рецепта за сладко от боровинки.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар