Толумбичките на Баба

Fat BertaFat Berta
Джедай
2k5k50
Толумбичките на Баба1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
65 мин.
Порции
12
"Ядат ви се домашни толумбички, ама ако може да имат вкуса от детството ви? Опитвали сте от магазина, обаче има балкан разлика от това което искате. Ето ви подходящото решение"

Необходими Продукти

  • брашно - 1 и 1/5 ч.ч.
  • захар - 9 с.л.
  • кафява захар - 200 г
  • яйца - 3 бр.
  • масло - 7 с.л.
  • ванилия - 1 пакетче
  • зехтин - за пърженето
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Налейте в тенджера 300 мл вода и я оставете да заври. Пуснете в нея захарта и маслото.

При получената смес прибавете и брашното. Разбъркайте добре, така че субстанцията да започне да се отделя от съда.

Отдръпнете съда от огъня и вложете в сместа и яйцата. Разбъркайте сместа хубаво и я оставете да се хомогенизира, за да може после да бъде напълнена в шприц.

Докато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията.

Всичко това се оставя за заври и щом се получи сравнително по-гъст сироп, съдът се маха от котлона. Отново идва ред на толумбичките.

В нагрята мазнина шприцовайте сладките и ги оставете да се изпържат. След като ги извадите от мазнината, ги потопете в сиропа за няколко секунди и после ги извадете.

Когато се охладят всички толумбички, се обливат наново с останалия захарен сироп.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка: