Начин на приготвяне
Налейте в тенджера 300 мл вода и я оставете да заври. Пуснете в нея захарта и маслото.
При получената смес прибавете и брашното. Разбъркайте добре, така че субстанцията да започне да се отделя от съда.
Отдръпнете съда от огъня и вложете в сместа и яйцата. Разбъркайте сместа хубаво и я оставете да се хомогенизира, за да може после да бъде напълнена в шприц.
Докато чакате сместа да отдъхне, се заемете с приготвянето на сиропа. Той се прави от 300 мл вода, кафявата захар и ванилията.
Всичко това се оставя за заври и щом се получи сравнително по-гъст сироп, съдът се маха от котлона. Отново идва ред на толумбичките.
В нагрята мазнина шприцовайте сладките и ги оставете да се изпържат. След като ги извадите от мазнината, ги потопете в сиропа за няколко секунди и после ги извадете.
Когато се охладят всички толумбички, се обливат наново с останалия захарен сироп.