Начин на приготвяне
Сухите съставки (брашно, бакпулвер, какао) се смесват и пресяват, а краве маслото и шоколадът се разтопяват на водна баня и се оставят да се охлади.
Яйцето (което е престояло на стайна температура) се разбива със захарта, докато захарта се разтвори, след което се прибавят киселото мляко, разтопените краве масло и шоколад и се бърка за кратко до хомогенна смес.
Течната смес се изсипва към сухата и се разбърква с миксер или дървена лъжица, докато се получи еднородна смес за мъфини, която се разпределя във форма за мъфини. 3/4 от формата трябва да се напълни, за да се получат красиви мъфини, които да запълнят формата.
Изпичат се на 180 градуса, предварително загрята фурна за 20-30 минути като готовността им се проверява най-лесно със суха клечка за зъби.
При набучкването, ако тя излезе суха - то нашите класически шоколадови мъфини са готови.
Рецептата за класически мъфини е готова. Да ви е сладко!