Бели мъфини

Йозлям КадироваЙозлям Кадирова
Готвач
2321k1k1k2
Бели мъфини
Снимка: Йозлям Кадирова
1 / 5
17/05/2020
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
12
"Чудни бели мъфини за неочаквани гости"

Необходими Продукти

  • брашно  - 2 ч.ч.
  • бакпулвер  - 2 ч.л.
  • белтъци  - 3 бр.
  • прясно мляко  - 1 ч.ч.
  • сол - щипка
  • краве масло  - 1/2 ч.ч. + за намазване
  • захар  - 2/3 ч.ч.
  • ванилова есенция  - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Смесете сухите съставки - брашното, бакпулвера, солта, разбъркайте ги и ги пресейте заедно.

Разбийте белтъците със захарта на пухкав твърд сняг (при обръщане на купата, сместа да не се излива, а да си остане там).

Разтопете маслото на водна баня и го оставете да се охлади. Прибавете го към сухите съставки. Изсипете и прясното мляко.

Добавете разбитите на сняг белтъци и ваниловата есенция и разбъркайте с шпатула само в една посока, докато всичко се смеси добре и се получи еднородна кексова смес.

Разпределете сместа във форма за мъфини (предварително застлана с хартийки за мъфини) и напълнете 3/4 от нея. По желание поръсете разкошните бели мъфини с шоколадови пръчици.

Изпечете икономичните кексчета на 170 градуса на включена вентилация или на 180 градуса без. Фурната трябва да се предварително загрята.

Времето за изпичане на белите мъфини е около 25 минути.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Гери
Гери
Изключително пухкави и лесни за приготвяне. Всички вкъщи ги харесаха много!
16.11.2020 15:26