Начин на приготвяне
Приготвяне на мъфините: Кравето масло се разбива заедно със захарта на пухкав крем. Прибавят се яйцето и единия белтък. Разбърква се хубаво.
Брашното се пресява с бакпулвера и солта.
Прибавя се една част към яйчно-млечната смес. След това се добавя прясното мляко и накрая се прибавя останалото брашно, и настърганата лимонова кора.
Тестото се разпределя в 12 формички за мъфини.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути. Изваждат се от формичките и се оставят да изстинат.
Приготвяне на крема: Жълтъкът, нишестето, захарта и млякото се смесват. Поставят се на котлона и кремът се сварява.
Прибавя се кравето масло, настърганата кора и сока на лимона. Кремът се оставя да изстине.
Изстиналите мъфини се издълбават с уред за дълбане на чушки. Отворът се пълни с крема и се покрива с издълбаното капаче.
Захарта, медът и водата се смесват. Вари се сироп с консистенцията на мед.
Белтъкът се разбива и към него се прибавя горещият сироп. Глазурата се разбива до плътност и лъскавина.
Поставя се в пош със звездовиден накрайник и глазурата се шприцова върху мъфините.
Да ви е сладко! Белите мъфини с лимонов крем са готови.
Рецептата за мъфини е готова! Да ви е вкусно!