Начин на приготвяне
Една различна рецепта за таратор - насладете се!
Киселото мляко се разбива много добре. Краставицата се измива и обелва. Нарязва се на дребни кубчета.
Пресния лук се почиства, измива се и се нарязва на ситно. Същото се прави и с чушката.
В киселото мляко се прибавят нарязаната краставица, лукът и чушката. Добавя се зехтинът и се посолява. Разбърква се много добре.
Маслините се нарязват на кръгчета и се прибавят в киселото мляко. Разбърква се много добре.
Водата се прибавя при продължително бъркане.
Тараторът с чушка и маслина се сервира охладен.
Поднесете вкусния таратор към любимите пържени кюфтета, картофена запеканка, тиквички на фурна или друго предпочитано ястие.