Начин на приготвяне
Нахутът се накисва от вечерта (минимум 12 часа). Изплаква се и се слага в блендер заедно с белтъците, солта и водата. Блендираме до момента, в който се получи еднородна смес.
Добавяме бакпулвера и разбъркваме.
Нахутената смес изсипваме в намаслена със зехтин тавичка със незалепващо покритие.
Може да използвате и хартия за печене в случай, че не разполагате с тавичка за пица.
Печете в предварително загрята фурна на 175 градуса до златисто.
Извадете от фурната, гарнирайте нахутения блат с тънички шайби домат, зелена чушка, обезкостени маслини или по ваш вкус.
Полейте с малко зехтин, поръсете риган и сол от мелничка. Върнете пицата във фурната за около десетина минути за да се запече.
Сервирайте нахутената пица топла. Да ви е вкусно!
Коментари