Маслини в саламура

MarianeMariane
Джедай
5611k3k
Маслини в саламура1 / 2
23/09/2015
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Общо
10 мин.
"Морска сол и търпение - нищо друго не трябва за приготвянето на мариновани маслини"

Необходими Продукти

  • маслини - черни, прясно набрани
  • морска сол
  • вода
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Трябва много внимателно да почистите маслините от всички дръжки, листа и т.н. За приготвянето на саламурата ви е нужна едра морска сол, като съотношението сол/вода е около 80-100 г сол на литър.

Нетрадиционен начин за проверка на саламурата е с помощта на съвсем прясно яйце - ако солеността е достатъчна, то не потъва на дъното на съда, в който е поставенo.

Маслините си киснат в саламурата поне 30 дни, като трябва да са покрити с някакъв съд, така че да не изплуват на повърхността.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
51
41
31
20
10
Дай твоята оценка: