Начин на приготвяне
Изсипваме пресятото брашно в купа. Добавяме в него маята, солта, захарта и босилека и правим кладенче.
В кладенчето добавяме разбитото яйце. След това гасим содата в киселото мляко и изсипваме в кладенчето отново.
Замесваме нелепнещо тесто, оформено на топка, и разточваме върху набрашнен плот с дебелина половин сантиметър.
След това разрязваме на различни формички и оставяме да починат около 20-30 мин на топло покрити със стреч фолио.
Накрая пускаме домашните бухтички да се изпържат в нагорещеното олио (300 мл за малка тенджерка с диаметър 20-25 см) до златисто и хапваме или със захар, или със сирене, или с каквото ви се хапва.
Да ви е сладко с моите бухтички с босилек! ❤️