Начин на приготвяне
Слагаме в тенджера водата да заври. През това време нарязваме лука на средно ситни квадратчета и морковите на фини лентички.
Добавяме ги към вече заврялата вода, заедно с хималайската сол и шарлана. След малко, след като малко са омекнали зеленчуците, прибавяме и спагетите, счупени на две. Разстиламе ги леко, за да бъдат покрити с вода.
Разбъркваме, за да не се слепят. Малко като омекнат добавяме и подправките - куркумата, кимиона, кафявата тръстикова захар, сушените ситно стрити джоджен и босилек. Разбъркваме постоянно, като търкаме по дъното на тенджерата, за да не залепнат.
След като сме добавили спагетите, повече не захлупваме с капак, за да може масата да изври и да не станат водни, но въпреки това, ако все още има дори когато са готови спагетите, можем да ги оставим малко ( като сме махнали тенджерата от котлона ) да си изпият водичката.
Поднасяме ги топли! Имат леко сладникав вкус, който придава кафявата захар! Много са ароматни заради босилека!
Чудно вкусно!