Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Спагети с куркума, босилек и моркови

Спагети с куркума, босилек и моркови

Спагети с куркума, босилек и моркови
Снимка: Илиана Първанова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
3
"Много ароматни, влюбени сме във вкуса на тези спагетки"

Необходими Продукти

  • спагети - 400 г (номер 6)
  • моркови - 3 бр.
  • лук - 1 глава
  • куркума - 1/3 ч.л.
  • кимион - 1/3 ч.л.
  • хималайска сол -   1 и 1/2 ч.л.
  • шарлан - 1 ч.л.
  • джоджен - 1 щипка стрит
  • босилек - 3 щипки стрит
  • кафява захар - 1/3 ч.л.
  • вода - 1. 2 л
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Слагаме в тенджера водата да заври. През това време нарязваме лука на средно ситни квадратчета и морковите на фини лентички.

Добавяме ги към вече заврялата вода, заедно с хималайската сол и шарлана. След малко, след като малко са омекнали зеленчуците, прибавяме и спагетите, счупени на две. Разстиламе ги леко, за да бъдат покрити с вода.

Разбъркваме, за да не се слепят. Малко като омекнат добавяме и подправките - куркумата, кимиона, кафявата тръстикова захар, сушените ситно стрити джоджен и босилек. Разбъркваме постоянно, като търкаме по дъното на тенджерата, за да не залепнат.

След като сме добавили спагетите, повече не захлупваме с капак, за да може масата да изври и да не станат водни, но въпреки това, ако все още има дори когато са готови спагетите, можем да ги оставим малко ( като сме махнали тенджерата от котлона ) да си изпият водичката.

Поднасяме ги топли! Имат леко сладникав вкус, който придава кафявата захар! Много са ароматни заради босилека!

Чудно вкусно!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: